söndag 20 maj 2012

Inventering och bokföring

Nu är det dags att inventera innehållet i skafferiet, frysen och jordkällaren och bokföra vad som gått åt under vintern och vad som ännu står kvar på sina hyllor.
Resultat:
  • Vi har massor av rödbetsinläggningar. Slutsats-odla mindre mängd rödbetor. Problemet med rödbetsinläggningarna visade sig vara att det var osäkert att veta kvaliteten på varje burk. Vissa vara helt ok och andra smakade väldigt surt. Hörde att inlagda rödbetor kan vara lite knepiga. Det här resulterade i att vi aldrig vågade ge bort inlagda rödbetor till present (kunde ju inte provsmaka på dem innan)
  • Pastasåsen tog slut ganska tidigt. Slutsats - odla mycket tomater. Ta dig besvär att koka in den istället för att frysa, eftersom det är så skönt under vintern att använda den direkt
  • Frysta purjolöksringar och lingonsaft tog slut ganska tidigt.
  • Frysta bönor, gurksallad och inlagd gurka räcker sommaren ut.
  • Det jag saknat i vinter är morötter, fryst broccoli och fryst blomkål. Odla mycket sånt!
Ja odla, odla, odla. Men bara sånt man äter upp. Det är väl självhushållningens recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.